Англия надви Чехия с гол на Стърлинг и спечели група D
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Трите лъва" ще имат тежък съперник на старта на директните елиминации на Евро 2020

Англия постигна втори успех на Европейското първенство, след като надви Чехия с 1:0 на “Уембли”. Единственото попадение в мача вкара Рахим Стърлинг в 12-ата минута. Така тимът на Гарет Саутгейт спечели битката за първото място в групата, финиширайки с актив от 7 точки.

“Трите лъва” не допуснаха нито едно попадение в груповата фаза. На 1/8-финалите Англия ще срещне завършилия на второ място в група F – някой измежду Франция, Германия и Португалия.

Още в самото начало на срещата Англия имаше отличен шанс да открие резултата. Рахим Стърлинг бе изведен зад защитата на съперника и прехвърли вратаря, но топката се спря в страничния стълб.

В 12-ата минута обаче Стърлинг се разписа. Джак Грийлиш центрира в пеналта на чехите и Стърлинг бе на точното място, за да насочи топката с глава в мрежата на Томаш Ваклик.

В 24-ата минута Чехия най-после затрудни защитата на съперника по-сериозно. Масопуст центрира в наказателното поле и Кайл Уокър изби опасно за Пикфорд, но стражът улови топката. 120 секунди по-късно вратарят на чехите Томаш Вацлик направи ефектно спасяване при удар на Хари Кейн.

В 28-ата минута Томаш Холеш затрудни Пикфорд, като стражът на Евертън направи добро спасяване и изби в корнер. Седем минути след това Томаш Сучек стреля покрай вратата. До края на полувремето играта бе равностойна като ново попадение не падна.

Началото на втората част не предложи много интересни ситуации. В 61-ата минута Пикфорд се намеси при центриране на Цуфал. В 68-ата минута Хари Магуайър поиска дузпа, но главният рефер си замълча, а и нямаше основание да посочи бялата точка.

Седем минути преди края на редовото време резервата Томаш Пекхарт отправи опасен удар, но топката мина покрай вратата на Пикфорд. В 86-ата минута попадение на Джордан Хендерсън бе отменено поради засада.

Стартови състави: 

Чехия: Вацлик – Челустка, Цоуфал, Калаш, Дарида /к/, Холеш, Шик, Масопуст, Янкто, Соучек, Борил

Англия: Пикфорд – Уолкър, Шоу, Райс, Стоунс, Магуайър, Грийлиш, Кейн /к/, Стърлинг, Филипс, Сака