Англия вече е две от две в групата, Кейн с гол и огромен пропуск
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Трите лъва" надвиха Албания с 2:0, нападателят на Тотнъм се отчете с гол и асистенция

Англия очаквано се справи без проблеми при визтата си в Албания и спечели с 2:0 втория си мач от квалификациите за Мондиал 2022.

Началото на срещата не предостави на зрителите нищо интересно, като няколко слаби удара не затрудниха нито един от вратарите.

Изненадващо, първата по-сериозна ситуация се разрази пред Ник Поуп. Мирто Узани се озова на чудесна позиция да стреля, но ударът му мина доста встрани от вратата.

В 33-та минута гостите записаха първия си точен удар в мача, след като Кайл Уокър изпрати изстрел от около 25 метра, но не уцели вратата.

В 38-та минута Англия откри. След чудесна атака Люк Шоу центрира отляво към Кейн, който изпревари своя пазител и не остави шансове на Бериша за 1:0.


Малко след това острието на Тотнъм имаше шанс да удвои аванса на Англия, но от няколко метра се изложи и разтресе мощно горната греда.

В 51-та минута Стърлинг принуди Бериша да показва рефлекс и албанският страж успя да избие в гредата.

Все пак, малко след час игра гостите решиха всичко. Маунт успя да се възпозлва от голяма грешка в отбраната на домакините след пас на Кейн и успя да удвои аванса на “трите лъва”.


Така англичаните се поздравиха с три точки и пълен актив от 6 пункта след първите си два мача в квалификациите.