Анри: Може и да отнеме време на Ливърпул да се върне обратно
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Всички знаем, че ако Ван Дайк, Гомес и Матип бяха здрави, то този сезон щеше да е със съвсем различна история"

Легендата на Арсенал Тиери Анри даде своето мнение за представянето на шампиона Ливърпул през настоящата кампания. Според французина събитията в Премиър лийг през този сезон са щели да бъдат много по-различни, ако мърсисайдци не бяха споходени от толкова голям брой контузии. Бившият нападател на „артилеристите“ се завърна като анализатор в телевизията, след като през последните няколко години работеше като треньор в Канада и Франция.

„Всички знаем, че ако Ван Дайк, Гомес и Матип бяха здрави, то този сезон щеше да е със съвсем различна история. Реалността обаче е такава, че тези момчета не са здрави. Тези, които трябваше да ги заменят качествено, не го направиха добре”, заяви Анри.

„Ливърпул чака твърде много за тази титла. Може би всички очакваха този сезон да се повтори, но това не се случва просто така. За мен сезонът им започна миналата година, когато спечелиха кампанията математически. Оттогава те започнаха да свалят стандартите си и не се бореха един за друг”, споделя още французинът.

„Сега има два компонента, в които Ливърпул не се справя добре. В двете наказателни полета. Те нямат увереност и се нуждаят да се върнат към пътя на точките. Отборът остава обаче да е голям.“

“Никой не е очаквал да загубят шест мача вкъщи, нали? Отнема време да изградиш нещо, но може да изчезне точно така, за секунди. Може и да отнеме време да се върнат обратно. В Ливърпул трябва да се обединят отново, да останат здрав клуб и ще се завърнат”, добави Анри при завръщането си в коментарното студио на Sky Sports.

Тази вечер от 22:00 часа мърсисайдци имат гостуване на Уулвърхемптън, което ако бъде спечелено, отборът ще се завърне в Топ 6.