Антонио Конте и Ромелу Лукаку за „специалната нощ“ на Интер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Старшият треньор на Интер – Антонио Конте, обобщи резултатите от срещата от 23-ия кръг на италианското първенство, в която „нерадзурите“ победиха Милан с резултат 4:2.

„Това беше специална нощ за Интер. След първото полувреме имахме големи проблеми. Бяхме близо до провал. Но след това успяхме да възстановим баланса, разбрахме къде и какво трябва да подобрим и най-вече – повярвахме в това, което правим. Това е заслуга изцяло на играчите.

Не беше нужно да говоря много по време на почивката. Мисля, че в трудни ситуации всеки трябва да се постарае да разбере нещата в детайли и да поеме отговорност. Една голяма част от отговорността за резултата от 0:2 след 1-то полувреме беше моя. Но останахме сплотен екип от началото до края и намерихме изход от трудната ситуация. Тази вечер не трябва да бъде забравена – трябва да я помним дълго, защото това ще ни помогне да играем винаги в екип и да се справяме с лекота с подобни трудности и в бъдеще.

За нашите нови играчи, процесът на вграждане в отбора и играта зависи от позицията им на терена. Например, няма проблеми за Ян или Мойсей, но за полузащитник като Ериксен ситуацията е по-сложна. Той трябва да влезе в ритъма на играта и с течение на времето той ще стане най-важният играч на Интер “, заяви Конте пред Sky Sport Italia.

Антонио Конте и Ромелу Лукаку за „специалната нощ“ на Интер

26-годишният белгийски нападател на Интер – Ромелу Лукаку, също обобщи мача от 23-ия кръг на италианското първенство пред медиите.

„Второто полувреме се оказа страхотно за нас. Мисля, че през първото полувреме дадохме твърде много аванс на Милан, но същевременно и те заслужават поздравления за отличната игра през първата част от двубоя. През второто полувреме играхме по-интензивно и заслужено победихме.

Вярно е, че първото полувреме се оказа трудно за нас, но пък целият стадион успя да види характера на Интер – не само, че не се отказваме, но и благодарение на това, че се стремяхме към победата, в крайна сметка я завоювахме. За мен най-важното е работата в екип. Аз съм тук, за да печеля мачове, така че съм много щастлив от развоя на събитията. Всичко това бе благодарение на моите партньори, треньора ни и персонала. Идвайки в Италия, аз бях напълно наясно, че това е възможно най-трудното първенство за нападателите, но тук наистина се погрижиха да се чувствам комфортно и да дам всичко от себе си “, признава Лукаку пред Football Italia.

През този голмайсторът на отбора е участвал в 30 мача за Интер, в които е направил 21 точни попадения и е дал 4 асистенции.

Припомняме, че Интер, с победата си над Милан и предвид на загубата на Ювентус от Верона (1: 2), вече е на 1-во място в италианското първенство. В актива на тима са записани 54 точки от играни общо 23 мача.