google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Главният треньор на Интер Антонио Конте обобщи резултатите от първия полуфинален мач на Купата на Италия с Наполи, в който неговият отбор претърпя поражение като домакин с резултат 0:1.

„Наполи дойде с нагласата да играе в отбрана, блокирайки всичко – дори Мертенс се погрижи за Бросович. В някои моменти трябваше да играем с топката по-бързо и да търсим изход в различни ситуации. Във всеки случай, мога само да поздравя Наполи – все пак те спечелиха, така че стратегията им е била правилна.

Дербито в Милано ни отне много енергия, както физическа, така и морална. Направих пет замени в сравнение с мача в неделя, но Наполи вече победи Ювентус, Лацио и Ливърпул този сезон, така че те са класираните. Дори бих казал, че Наполи има най-впечатляващия състав след Ювентус в Серия А.

В предишната ни среща Милан играеше по по-агресивен начин, с повече атаки и много свободни зони. Днес това не беше така и Наполи показа доста затворена игра. Разбира се, имахме шансове и би било хубаво, ако ги бяхме оползотворили “, заяви Конте пред Football Italia.