Арда и Берое не излъчиха победител в Кърджали
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двете попадения паднаха през второто полувреме на срещата

Отборите на Арда и Берое завършиха наравно 1:1 в интересен двубой от 11-ия кръг на Първа лига. Двата тима си размениха по един гол след почивката, за да си поделят по една точка от срещата на “Арена Арда”.

Първото полувреме на двубоя предложи малко голови ситуации. В 16-ата минута Исмаел Ферер от гостите отправи опасен удар от пряк свободен удар, като стражът на Арда изби в корнер. В 30-ата минута Густаво Каскардо не затрудни вратаря на Берое, стреляйки в обсега му. В края на полувремето стражът на заралии се намеси добре при удар с глава на Ебоа Ебоа.

Берое нанесе първия удар в мача в 61-вата минута. Хуанка Пинеда получи подаване и напредна в полето на домакините, като с удар от далечна дистанция порази вратата на противника – 0:1.

Мачът стана още по-оживен след попадението. Арда натисна съперника и получи добра възможност за изравнителен гол в 80-ата минута. Тонислав Йорданов стреля от фаул от 20-на метра, като топката срещна стената и се върна при него, а нападателят с удар от воле вкара фамозен гол за 1:1.

В оставащите минути на двубоя в Кърджали ново попадение не падна и двата тима си поделиха по една точка. Така Арда остана пред своя съперник в класирането с актив от 15 точки, заемайки 6-ото място. Съставът на Берое пък е 8-и с 14 пункта в актива си.

За двата отбора предстои пауза в шампионата. Следващият мач на Арда е гостуване на ЦСКА 1948, докато Берое посреща Спартак Варна.