google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кърджалийци са на крачка от голямата си цел

Отборът на Арда (Кърджали) победи Славия като домакин с 3:2. Успеха изстреля тима на седмата позиция само един кръг преди края на шампионата. Ако Арда спечели гостуването си на Ботев (Пловдив) на 6-ти юни, те най-вероятно ще вземат участие в баража за класиране за Лигата на конференциите. Там те ще срещнат или Левски или ЦСКА 1948.

Гостите поведоха в 24-ата минута с гол на Ерол Дост. Той бе точен с глава след центриране от ъглов удар на Тони Тасев.

В 55-ата минута обаче Преслав Боруков върна надеждите на Арда с поредното си попадение през сезона. Головото подаване бе дело на Ел Мами Тетах, който се възползва от грешка на Ертан Томбак.

В 73-ата минута Славия отново поведе в резултата чрез Ахмед Ахмедов, с което смяташе мача за приключил. До попадението на нападателя се стигна след изненадващо добър дрибъл на централният бранител Натан Гасама. Той премина почти половината терен, след което подаде към Галин Иванов, който пусна пас по земя в наказателното поле за Ахмедов.

Арда обаче за втори път се върна в мача в 89-ата минута. Тогава Ласана Н’Диайе възстанови равенството след неразбирателство между Николай Кръстев и един от защитниците пред него.

В 92-ата минута кърджалийци нанесоха своя решаващ удар и обърнаха резултата. Точен за крайното 3:2 отново бе Преслав Боруков, който се възползва от разбъркване в наказателното поле.

Загубата за Славия означава, че дори при победа над Локомотив София в последния кръг те може и да не завършат на мечтаната седма позиция.