Арда пребори Септември София и продължава с победите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Момчетата на Александър Тунчев излязоха на трето място в класирането

Арда (Кърджали) успя да победи с 3:2 Септември (София) в последния мач от програмата на 4-ия кръг в efbet Лига. Момчетата на Александър Тунчев трябваше на три пъти да повеждат в резултата, за да се преборят за трите точки.

Домакините не се забавиха с първия си гол и той падна още в 6-та минута. Иван Тилев върна топката към Лъчезар Котев, който по земя и с помощта на рикошет прати топката във вратата на Шейтанов.

В следващите минути Арда продължаваше да владее повече играта и в 18-ата минута Ковачев отбеляза втори гол за домакините, но той не бе зачетен заради засада, която ВАР потвърди.

Септември успя да изравни в 28-ата минута. След центриране от корнер Иван Арсов свали топката с глава, а Реди Каса я насочи точно във вратата.

Само десет минути по-късно Арда отново излезе напред в резултата. Атака по фланга премина през центриране към Христо Иванов, който с изстрел по земя отново матира Шейтанов за 2:1.
Арда пребори Септември София и продължава с победите 1
В началото на втората част Димитър Шейтанов на два пъти трябваше да се намесва, за да запази вратата си от трети гол и се справи.

Гостите обаче създадоха натиск, който се отплати в 73-ата минута като отново след центриране от корнер столичани изравниха с малко късмет, тъй като Милен Стоев си отбеляза автогол.

Равенството обаче не стоя дълго на таблото, защото още след изпълнението на центъра резервата Ел Мами Тетах беше точен за 3:2. Така Арда събра 9 точки в актива си и излезе трети в класирането след три поредби победи, Септември пък е десети с четири пункта.

Фото: СтартФото