Левски се насочва към една от звездите на Арда
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Абубакар Тунгара е желан на "Герена"

Тимът на Левски аактивно работи по зимната селекция и насочва вниманието си към офанзивния халф на тима на Арда – Абубакар Тунгара. 29-годишният малиец, който освен като плеймейкър може да играе на терена и в ролята на втори нападател, вече е обект на разговори между двата клуба. ”

Сините” са представили конкретна сума за придобиването на правата на играча, но предложението им е отхвърлено от ръководството на кърджалийците. От “Арена Арда” настояват за по-голяма оферта, ако искат да се разделят с един от най-добрите си футболисти.

Абубакар Тунгара стана известен в България, играейки за Берое, където записа 44 шампионатни мача и вкара 17 гола. През есента на 2022 г. той се присъедини към състава на Арда, като беше водещ реализатор с 9 гола в 17 мача. Тимът от Кърджали заплати трансферна сума, за да го привлече, и Тунгара продължава да бъде ключов играч за отбора.

През сезон 2023/24 Тунгара не пропусна нито един мач, стартирайки в 19 от 20-те срещи като титуляр и записвайки 4 гола и 4 асистенции. Ако Левски успее да привлече малиеца, то несъмнено това ще бъде трансферн удар за “сините”.