Манчестър Сити е готов да даде сериозна сума за японски национал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Шампионът във Висшата лига е готов да плати 60 милиона евро, за да подпише с Такефуса Кубо, който е цел и на Реал Мадрид

Според информация на испанското издание Defensa Central, Такефуса Кубо е обект на интерес от страна на Манчестър Сити. Шампионите на Висшата лига са готови да задействат освобождаващата клауза на крилото на Реал Сосиедад на стойност 60 милиона евро. Междувременно японският национал също е трансферна цел на Реал Мадрид, така че ще има голяма битка за подписа му.

Такефуса Кубо се утвърди като едно от най-добрите млади крила в света, откакто се присъедини към Реал Сосиедад от Реал Мадрид миналата година. 22-годишният футболист не получи възможност да остави своя отпечатък по време на престоя си на “Бернабеу”. Вместо това той показа потенциала си на “Реале Арена” в Сан Себастиян.

Японският национал се радва на солидна кампания 2023/24 досега, записвайки шест гола и четири асистенции в 23 двубоя във всички турнири. Естествено прогресът на Кубо не остава незабелязан, привличайки вниманието на много клубове от висок ранг на Стария континент.

Интересът на Манчестър Сити към Такефуса Кубо произтича от непостоянството на офанзивния отбор този сезон. Докато Джереми Доку е впечатляващ, но Джак Грийлиш и Фил Фодън са колебливи. Пеп Гуардиола иска отборът да привлече ново крило и от “Етихад” са се насочили към Кубо. Шампионите от Висшата лига са готови да задействат неговата освобождаваща клауза на стойност 60 милиона евро.

На Реал Мадрид обаче няма да се налага да плати толкова пари, за да си осигури услугите на Кубо поради клауза в договора му. Лос Бланкос могат да преподпишат с 22-годишния японски национал срещу половината от сумата – 30 млн. евро.