Барселона се прицели в белгийски халф на Евертън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците имат желание да привлекат Амаду Онана, който е оценен на 50 милиона евро

Според известния френски журналист Санти Ауна от медията Foot Mercato, белгийският национал Амаду Онана е в полезрението на Барселона. Действащият шампион в Ла Лига се е свързал с представителите на халфа на Евертън. В същото време белгийският плузащитник е желан и от Манчестър Юнайтед.

Интересът към Онана е разбираем. Амаду е един от най-добрите млади полузащитници във Висшата лига, откакто се присъедини към Евертън от Лил миналата година. 22-годишният халф е сред най-добре представящите се за клуба от Мърсисайд по време на своя  престой на “Гудисън Парк”.

Белгийският национал се е появил над 50 пъти досега за Евертън, като има три гола и три асистенции. Онана също израства на международната сцена, записвайки девет мача за Белгия. С добрите си изяви Амаду Онана привлече вниманието на доста топ клубове, сред които Барса, Арсенал и Манчестър Юнайтед.

Настоящият шампион на Ла Лига претърсва пазара за дългосрочен наследник на Серхио Бускетс. Каталунският гранд подписа с Ориол Ромеу миналото лято. Но бившият халф на Жирона се бори да утвърди авторитета си в клуба. Следователно Амаду Онана е опция, която си струва да се обмисли за Барселона. Каталунският гранд вече се свърза с обкръжението му и проучва при какви условия може да привлече белгийския халф.

Твърди се, че Евертън ще поиска около 50 милиона евро, за да се раздели с Онана през следващата година. Това може да се окаже проблем за финансово затруднения тим на Барселона.