Армения със знаменит обрат срещу Румъния и поведе в група J
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Три от три за арменският национален отбор в световните квалификации

Националният тим на Армения записа трета поредна победа в квалификациите за Мондиал 2022. Селекцията на Хоакин Капарос надви Румъния с 3:2 на собствен терен, като направи страхотен обрат в последните минути на двубоя. Преди няколко дни Армения победи у дома и Исландия с 2:0.

Гостите, в чийто стартов състав не личеше името на Клаудиу Кешеру, допуснаха второ поражение в третия си мач от квалификациите и изостанаха от първото място. За Армения пък това беше мечтан старт на квалификациите и те са лидери в група J с актив от 9 точки – на три пред втория Германия, който тази вечер посреща Северна Македония.

Армения откри резултата в 56-ата минута, след като Едуард Сперцян отбеляза попадение в своя дебют за националния отбор. Шест минути по-късно Александру Чикалдау изравни, а в 72-рата минута отново той вкара за 2:1 в полза на Румъния.

В 74-ата минута в игра се появи Клаудиу Кешеру, но за негово съжаление нещата за северните ни съседи не се развиха по план до края на мача. В 78-ата минута Джордже Пушкаш бе изгонен с директен червен картон, което спомогна за обрата на арменците.

В 87-ата минута защитникът Вараздат Ароян се разписа за 2:2, а 120 секунди след това Тигран Барсегян бе точен от дузпа за 3:2, за да донесе така важния успех на Армения.