Арне Слот: Интересува ме прогресът, не точките
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мениджърът на Ливърпул не си е поставял конкретни цели за точки през лятото

Мениджърът на Ливърпул Арне Слот подчерта, че основният му фокус при идването му на “Анфийлд” през изминалото лято не е бил върху натрупването на точки, а върху усъвършенстването на играта на отбора и изграждането на стил, съответстващ на неговата визия. Ливърпул направи страхотен старт на сезона под ръководството на холандеца, като спечели 11 от първите си 12 мача във всички състезания и оглави Висшата лига, но Слот изтъква, че не е имал конкретни очаквания за резултатите. Вместо това, неговото внимание е съсредоточено върху процеса на прогрес и ежедневната работа с отбора.

„Нямаше никакви очаквания за мен,“ обяснява Слот преди предстоящия двубой с Арсенал. „Не е като да бях на почивка и да си мисля колко точки ще имам след 10 мача. Единственото нещо, за което си мислех, беше как ще се опитам да извлека най-доброто от този отбор – както прави толкова дълго време Юрген – и как можем да продължим това. Не мислиш за точки, а за прогрес.“

Слот подчертава, че начинът, по който работи с отбора, е основан на непрекъснато развитие и стремеж към усъвършенстване, като вярва, че именно този подход води до успехите. „За мен начинът, по който мисля за това, е процесът, който правим, това, което правим ежедневно и това, от моя опит до момента, води до точки,“ допълва той. „Ето защо нямах очаквания, когато става дума за количеството точки за един, два, три или 10 мача, но имаше очаквания от мен за начина, по който исках да видя отбора да играе. Мисля, че това отговаря на очакванията ми в момента.”