Добави коментар

Бившият главен треньор на Арсенал – Арсен Венгер, сега ръководител на отдела за глобално футболно развитие на FIFA, коментира решението на УЕФА да отстрани Манчестър Сити от европейските купи за две години заради нарушаване на правилата на финансовия феърплей.

„Това са правилата и всеки трябва да ги спазва. Хората, които са се опитали да заобиколят тези правила по различни начини и са били изобличени, трябва да бъдат наказани, ако са направили това умишлено. Мисля, че същността на спорта е победата в рамките на правилата. Ние празнуваме постиженията на най-добрите в различни спортове и искаме да знаем, че те спазват правилата. Ако няма спазване на правилата – това не е спорт. Ако се състезавате, трябва да спазвате правилата “, заяви Венгер пред Sky Sports.

Припомняме, че УЕФА отстрани Манчестър Сити от участие в европейски състезания за нарушаване на правилата на финансовия феърплей. В периода от 2012 г. до 2016 г. „гражданите“ умишлено са надценявали плащанията от спонсорските си договори, за да прикрият загубите си.

Добави коментар