google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Контузиите са най-големия фактор за евентуален трансфер

Арсенал е готов да премисли оферти за контузения защитник Такехиро Томиясу през летния трансферен прозорец. Японският национал веднага спечели верните фенове ,,топчиите” с борбената си игра, когато пристигна в клуба от Болоня през 2021 година, наследявайки Ектор Белерин на десния бек.

Томиясу впечатли със своята гъвкавост и защитни способности, като пасна добре в конфигурацията на Микел Артета, когато е напълно здрав, отбелязвайки 2 гола и предоставяйки 6 асистенции в 83 мача. 25-годишният футболист приключи сезон 2023-24 като първи избор на левия бек за Артета (поради контузията на  Тимбер и слабата форма на Зинченко), отбелязвайки изравнителния гол при победата на Арсенал с 2-1 над Евертън в последния ден от сезона, но проблемите с контузии го измъчваха през целия му период в ,,червенобелите” досега.

Бранителят никога не е играл повече от 22 мача в сезон от Висшата лига и е пропуснал 40 мача за клуба и страна през последните 3 сезона.

Томиясу не беше на разположение през цялата предсезонна подготовка на Арсенал поради нов проблем с коляното, което ще го отстрани за първата част от сезона преди евентуално завръщане през септември. Въпреки това, 25-годишният играч може дори да не е в Северен Лондон, докато се излекува, тъй като FootballTransfers твърди, че Арсенал би бил готов да го остави да напусне през следващите няколко седмици, ако получи приемлива оферта.

Предполага се, че се обсъжда завръщане в Болоня,  като името му е било споменавано когато Арсенал водеше преговори за подписа на Рикардо Калафиори. Отбори от Саудитската професионална лига също се интересуват от Томиясу.