Арсенал е пред раздяла със един от основните си вратари
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Английския национал не е доволен от статута си на номер 2 в отбора

Арсенал обмисля да позволи краткосрочно напускане на своя вратар – Аарън Рамсдейл това лято. 26-годишният играч загуби своето титулярно място на “Емирейтс”  за сметка на Давид Рая по време на сезон 2023-24, а последният вече бе трансфериран при “артилеристите” за постоянно от Брентфорд. Сега Рая е сигурен първи избор под рамките на вратата в отбора на Микел Артета и това ще остане така и през новия сезон, освен ако формата му не се понижи драстично.

Рамсдейл пристигна на “Емирейтс” от Шефилд Юнайтед през 2021 година и изигра 37 мача за клуба от Северен Лондон през сезон 2021-22 , преди да играе още 41 пъти през следващият. Вратарят обаче беше ограничен само до 11 появи през 2023-24, като само 6 от тях бяха във Висшата лига.

Според Football Insider, Арсенал са готови да обмислят напускане на Рамсдейл под наем в края на трансферния прозорец, ако не успеят да го продадат преди това. В статията се твърди, че “артилеристите” все още се надяват на добри оферти за английския вратар, но в настоящия момент клубът не е получил такива. В резултат на това се съобщава, че Артета ще обмисли напускане на Рамсдейл под наем в края на трансферния прозорец, като се посочва, че Нотингам Форест е заинтересуван от неговия подпис. Саутхямптън също е опция за евентуална сделка под наем.