google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Микел Артета усилено търси заздравяване в центъра на терена

Арсенал е постигнал сериозен напредък в опитите си да подпише с полузащитника на Реал Сосиедад – Микел Мерино и почти са постигнали споразумение с испанските си колеги.

Бившият футболист на Нюкасъл вече навлезе в последните 12 месеца от договора си със Сосиедад, което е една от главните причини те да го продадат това лято и според Фабрицио Романо трансферът е почти сигурен. Романо заявява, че двете страни в момента имат позитивни преговори, според които Мерино ще се присъедини към Арсенал срещу сума от над 30 милиона евро (25,3 милиона британски лири).

Испанският национал – който беше част от отбора на Испания спечелил Евро 2024 е дал зелена светлина за евентуален трансфер към стадион ,,Емирейтс”.

Мерино преди това се пробва във Висшата лига с Нюкасъл през сезон 2017-18, като се присъедини към свраките под наем от Борусия Дортмунд и се присъедини за постоянно в края на сезона. Трансферът на испанеца за 5,9 милиона паунда на ,,Сейнт Джеймсис Парк” дойде само няколко дни преди да бъде продаден на Сосиедад, където той отбеляза 27 гола и направи 30 асистенции в 242 мача във всички турнири.