Арсенал готви изненадващ трансфер – взима играч на Андерлехт
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Арсенал ще трябва да отдели поне 20 милиона евро, за да си осигури услугите на Алберт Самби Локонга от Андерлехт

Медиите в Белгия съобщават, че Арсенал има сериозен интерес към Алберт Самби Локонга от Андерлехт. Клубът от Северен Лондон вече знае колко ще трябва да плати, за да привлече халфа през летния трансферен прозорец. Белгийският тим иска да вземе поне 20 милиона евро за 21-годишния полузащитник като към него има интерес още от Монако, Севиля и Байер Леверкузен.

Алберт Самби Локонга е в Андерлехт от 2014 г. и проби в състава на първия им отбор през 2017 г., само на 18 години. Оттогава белгийският полузащитника прогресира значително и имаше запомняща се кампания 2020/21, в която той бе капитан на отбора в почти половината мачове.

21-годишният футболист записа 37 мача във всички състезания, като е записал три гола и също толкова асистенции. Прогресът му също му спечели повикване в белгийския национален отбор, като той все още не е дебютирал за “червените дяволи”. Алберт Самби Локонга обаче е следен от доста отбори, като сериозен интерес към него има Арсенал.

Интересът от Арсенал има много смисъл, като се има предвид, че Дани Себайос се завърна в Реал Мадрид след изтичане на сделката му за наем. Освен това изглежда, че Матео Гуендузи ще бъде продаден на Марсилия. Така Локонга е вариант за Арсенал, като 21-годишният играч потенциално може да създаде солидно партньорство в средата на средата с Томас Партей.