google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Гостите стигнаха до равенство с попадение на Мохамед Салах в 81-вата минута

Отборите на Арсенал и Ливърпул направиха равенство 2:2 в Северен Лондон в дербито на 9-ия кръг на английската Висша лига. “Точпиите” се виждаха крайни победители в мача, но късен изравнителен гол на мърсисайдци им донесе точка в това трудно гостуване на “Емиратс”.

Арсенал започна силно двубоя и поведе още в 9-ата минута. Бен Уайт направи страхотно дълго подаване към Букайо Сака, а английският национал с добър финт и мощен удар порази вратата ка мърсисайдци за 1:0.

Ливърпул отговори много бързо с попадение на Ван Дайк в 18-ата минута за 1:1. В следващите минути играта бе равностойна с по няколко положения пред двете врати.

Малко преди края на първото полувреме Арсенал си върна преднината. В 43-ата минута Микел Мерино се възползва от асистенция на Деклан Райс и отбеляза за 2:1. Това бе първи гол във Висшата лига за испанския национал.

В 52-ата минута отборът на Ливърпул направи добра атака, като Мо Салах от трудна позиция опита да вкара втори гол за гостите в мача, но не намери очертания на вратата. В средата на втората част удар на Кай Хаверц от домакините премина над гредата.

В 81-вата минута Ливърпул изравни резултата със страхотна контра-атака. Александър-Арнолд пусна дълъг пас към Дарвин Нунес, който веднага намери Мохамед Салах и египетският национал прати топката в мрежата от лесна позиция – 2:2.

Седем минути по-късно Габриел Жезус отправи удар от границата на наказателното поле, но шутът му попадна право в ръцете на вратаря на гостите. До края на двубоя попадение не падна и двата тима си поделиха по една точка.

След това реми на “Емиратс”, разликата от 4 точки между двата тима в класирането се запази. Ливърпул има 22 точки на второто място, докато Арсенал е трети с 18 пункта, изоставайки с пет от лидера Ман Сити.