google новини лого Последвай ни
Добави коментар
22-годишният вратар Сам Тикъл е в полезрението на английските грандове

Според информация на реномираното издание TEAMtalk, Сам Тикъл набира популярност сред клубовете от Висшата лига. Арсенал и Манчестър Юнайтед са сред бъдещите кандидати за 22-годишния талантлив вратар на Уигън Атлетик.

От клуба от Лига 1 са наясно с нарастващия интерес и се подготвят за оферти от грандовете на Острова. Сам Тикъл е се издига в английския футбол. Високо оцененият вратар е в Уигън Атлетик от 2012 г., когато беше на десет години. 22-годишният страж проби в състава на първия отбор на Уигън през октомври 2021 г., но той трябваше да изчака до сезон 2023/24, за да стане важен играч за “Латикс”.

Английският вратар се е появил 65 пъти досега за Уигън, като е запазил 26 чисти мрежи и е допуснал 68 гола. Сам Тикъл има 70% сухи мрежи през този сезон. Прогресът на англичанина не остава незабелязан, привличайки вниманието на няколко клуба от Висшата лига, включително Арсенал и Манчестър Юнайтед.

Арсенал обмисляше да се подсили със Сам Тикъл през летния трансферен прозорец. Клубът от Северен Лондон привлече Нето под наем за един сезон от Борнемут. Тикъл обаче остава в трансферните планове н “топчиите”. Интерес към стража има и от Ман Юнайтед, който следи млади английски таланти и може да изпрати оферта за вратаря.