google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Звездата на Брентфорд е трансферна цел на двата клуба от Северен Лондон

Айвън Тони е един от най-добрите английски нападатели в момента. Бъдещето му обаче все още е неясно, като остават по-малко от две седмици до края на трансферния прозорец. Английският национал иска да се присъедини към по-голям клуб, а интерес към него има както от Арсенал, така и от Тотнъм. Но според информация на медиите на Острова, клубовете от Северен Лондон чакат Брентфорд да намали исканата цена от 50 милиона паунда, преди да направят оферта.

Айвън Тони направи супер мачове за Брентфорд, откакто се присъедини към отбора през лятото на 2020 г. Той се утвърди като един от най-важните играчи за “пчеличките”. Въпреки че пропусна по-голямата част от миналия сезон поради наказание, 28-годишният футболист се завърна в игра в началото на годината и дори попадна в състава на Англия за Евро 2024.

Брентфорд би искал да може да разчита на английския национал възможно най-дълго. Но тъй като договорът му изтича след 12 месеца, за клуба е по-добре да го продаде сега. По-важното е, че играчът иска да направи трансфер, тъй като желае ново предизвикателство в по-голям клуб, като Челси и Манчестър Юнайтед също бяха свързвани с него.

Айвън Тони изглежда няма желание да продължи да играе за Брентфорд. Той беше оставен извън техния състав за първия им мач от Висшата лига за сезона, като треньорът Томас Франк заяви, че нападателят може скоро да напусне отбора.