google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Арсенал и Тотнъм се интересуват от възможността да подпишат с Лукас Васкес от Реал Мадрид през това лято

Според информаци на Daily Mirror, отборите на Арсенал и Тотнъм са били заинтересовани от перспективата да подпишат с Лукас Васкес през летния трансферен прозорец. Испанското крило е в конфликт с Реал Мадрид за условията по новия договор и надали ще продължи контракта си с “белия балет”.

Лукас Васкес се присъедини към академията на Реал Мадрид през 2007 г. и постигна постепенен напредък, преди най-накрая да навлезе в състава на мъжкия тим през 2015 г. Откакто дебютира, 29-годишният играч се превърна във важен играч за “лос бланкос”, а през тази кампания той беше един от най-добре представящите се в тима на Зинедин Зидан. Постижение от 2 гола и 7 асистенции в 31 мача във всички състезания може да не изглежда впечатляващо, но Васкес е ключов играч за тима. Бъдещето му в Реал Мадрид обаче е затънало в несигурност през последните месеци, като настоящият му договор изтича през лятото. Сега се твърди, че Васкес е желан от Арсенал и Тотнъм, като със сигурност би имал интерес да премине във Висшата лига.

Арсенал има играчи на двата фланга като Уилиан и Никола Пепе, но привличането на Васкес ще бъде много важно за тима. Така капитанът Пиер-Емерик Обамеянг ще може да играе като централен нападател по-често, тъй като в някои мачове стартира на крилото. “Артилеристите” биха могли да се изправят пред силна конкуренция от Тотнъм в надпреварата за подписа на Васкес, ако “шпорите” имат реален интерес към играча на Реал Мадрид.

След като преди е работил под ръководството на Жозе Моуриньо в Реал Мадрид, Васкес е отворен за присъединяване към Тотнъм през лятото, но има едно условие. Единственият препъни камък за “шпорите” и Арсенал ще бъде фактът, че испанският национал иска да се присъедини към клуб, който участва в Шампионската лига, а двата клуба в момента са извън топ 4 на Висшата лига.