Арсенал иска голмайстора на Ередивизи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Една от основните цели пред „топчиите“ е привличането на нов нападател, като вариант №1 пред тима е играчът на ПСВ Айндховен Шави Симонс.

Стана ясно още преди седмици, че Арсенал планира мащабна лятна селекция, с която да направи опит за надграждане спрямо представянето през изминалата кампания, в която тимът завърши на второ място във Висшата лига. Една от основните цели пред „топчиите“ е привличането на нов нападател, като вариант №1 пред тима е играчът на ПСВ Айндховен Шави Симонс.

Младият футболист направи истински фурор с екипа на „филипсите“ през тази кампания и по този начин привлече погледа на Арсенал, съобщава нидерландското издание „Voetbal International“.

20-годишният Симонс, който е юноша на Барселона, а преди да заиграе в ПСВ, бе част от ПСЖ, реализира 19 гола и направи 9 асистенции, като по този начин завърши на върха при голмайсторите в Нидерландия. Той бе водещ мотор в състава на ПСВ, помагайки на тима да завърши на второ място през сезона и да постигне класиране за групите на Шампионска лига, а освен това, тимът от Айндховен спечели и Купата на Нидерландия.

Затова и ако Арсенал иска да вземе Симонс, то трябва да плати доста сериозна сума на клуба му, който през миналото лято го взе без пари от ПСЖ.