google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Топчиите" със седма победа в последните осем мача във Висшата лига

Арсенал дава все по-сериозна заявка за титлата в Англия, като в събота вечер тимът на Микел Артета спечели с 2:0 гостуването си на Уулвърхемптън в мач от 16-ия кръг на Висшата лига. И двете попадения за “топчиите” реализира Мартин Йодегор през второто полувреме.

Първото полувреме на стадион “Молиню” предложи малко голови ситуации. В 6-ата минута Жезус се разписа, но голът бе отменен заради засада. Малко след това вратарят на домакините Жозе Са се намеси добре при центриране на Сака.

В 20-ата минута шут на Гонсало Гедеш премина над вратата на Рамсдейл. Малко по-късно удар на Габриел Жезус бе неточен. Преди почивката Габриел Магаляеш предотврати добра възможност за Уулвс, след като спря Гедеш.

Десет минути след началото на втората част Арсенал откри резултата. Резервата Фабио Виейра комбинира с Йодегор, който с прециен удар преодоля Жозе Са за 0:1.

В 75-ата минута Мартин Йодегор отбеляза втория си гол в мача и сложи точка на спора. Домакините сбъркаха при изнасянето на топката и Зинченко пусна остро подаване в наказателното поле, като след намеса на Жозе Са при удар на Мартинели топката стигна в норвежкия халф, който с мощен шут се разписа за 0:2.

Уулвс можеше да вкара почетно попадение, но Даниел Поденсе стреля в аут от добра позиция в 86-ата минута. Домакините загубиха безславно срещата в първия мач на новия им мениджър Юлен Лопетеги на “Молиню”. Специалистът ще има тежка задача, тъй като “вълците” са последни в класирането с 10 точки – на 4 от безопасната зона.

Следващият мач на Арсенал е на Боксинг дей, когато се подновява английската Висша лига. “Топчиите” посрещат Уест Хем в лондонско дерби.

Уулвс пък ще играе с Джилингам на 20 декември за Купата на Лигата, а шест дни след това на Боксинг дей гостува на Евертън.

Състави:

Уулвърхемптън: Са – Семедо, Колинс, Тоти, Килман, Буено, Б. Траоре, Невеш, Моутиньо, Адама Траоре, Гедеш

Арсенал: Рамсдейл – Уайт, Салиба, Габриел Магаляеш, Зинченко, Партей, Джака, Йодегор, Сака, Жезус, Мартинели