Арсенал надви Олимпиакос с гол на Лаказает
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Арсенал спечели с 1:0 срещу Олимпиакос на “Георгиос Караискасис” в първи двубой от 1/16-финалната фаза на Лига Европа. В 81-вата минута Александер Лаказет откри резултата и донесе успеха на своя тим.

Европейският клубен турнир остава най-прекият път, по който артилеристите могат да се класират за участие в Шампионската лига, така че Микел Артета подхожда сериозно към двубоя в Пирея. Мениджърът на гостите е направил пет промени в състава си в сравнение с двубоя с Нюкасъл през уикенда. Шкодран Мустафи, Матео Гендузи, Джо Уилок, Габриел Мартинели и Александре Лаказет започват.

Гилерме, Камара и Бухалакис стартират в халфовата линия на домакините. Валбуена започва отляво на атаката, но ще сменя мястото си с Масурас. Фортунис не е в стартовия състав.

Домакините започнаха много мотивирано и в първите минути пропуснаха две чудесни възможности. В самото началото Лено спаси добре насочен диагонален удар на Валбуена. Малко след това центриране на французина бе засечено с глава от Масурас, но топката премина над напречната греда.

Арсенал успокои постепенно играта, а в 21-вата минута стигна и до първото си голово положение, но Лаказет не успя да уцели вратата от осем метра, след като Мартинели положи много усилия да стигне до топката и да я центрира към французина. Двата отбора успокоиха темпото и до края на първата част действаха доста по-предпазливо.

Второто полувреме вървеше доста по-безинтересно, но не и в заключителната си част. В 71-вата минута Лено се намеси блестящо, спасявайки удар на Ба от няколко метра, но след това и флагът бе вдигнат за засада. Минута по-късно стражът на Арсенал отново се намеси, след като отби изстрел на Валбуена от фаул от 30-иа метра. Първоначално Лено изпусна топката, но след това успя да я улови.

В 81-вата минута Арсенал постигна своето. Обамеянг догони до тъч линията дълго диагонално подаване, а след това продължи към Букайо Сако. Левият бек центрира много добре към непокрития Лаказет, който засече отблизо. Три минути след това французинът можеше да вкара и втори гол. Арсенал организира бърза контраатака, Обамеянг намери Лаказет в наказателното поле, но Жозе Са се справи много добре и изби. След корнера Сократис засече с глава, но топката удари гредата.

Олимпиакос: Жозе Са, Елабделауи, Семедо, Ба, Цимикас, Бухалакис, Камара, Гилерме, Масурас, Валбуена, Ел Араби

Арсенал: Лено, Мустафи, Сократис, Луис, Сака, Гендузи, Джака, Мартинели, Уилок, Обамеянг, Лаказает