Арсенал напредва в преговорите с Лил за основна трансферна цел
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Английският Арсенал е определил своята цел №1 за подсилване на отбраната си през летния трансферен прозорец. Клубът от Лондон ще се опита да привлече бранителя на Лил Габриел Магаляес, пише “Daily Star”.

Изданието съобщава, че “топчиите” ще направят всичко възможно, за да успеят да убедят футболиста да премине на “Емиратс”. Очаква се носителят на “ФА Къп” да се раздели със Сократис Папастатополус, а с незадоволителната форма на Давид Луис и Шкодран Мустафи, както и честите контузии на Роб Холдинг, изглежда наложително в отбора да бъде привлечен класен бранител.

22-годишният Габриел Магаляес е привлякъл вниманието на най-добрите европейски клубове, включително Манчестър Юнайтед, Наполи и Евертън, но преди време във Франция се твърдеше, че бразилецът е изразил желанието си да облече екипа на Арсенал.

В информацията от “Daily Star” се посочва, че защитникът е имал контакт с представители на “артилеристите”. Отборът на Микел Артета очевидно напредва в преговорите за защитника, чиято цена се смята, че е около 30 милиона евро.