Арсенал не убеди, но успя да излъже Челси на “Стамфорд Бридж”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Артилеристите" спечелиха с 1:0 след грандиозна грешка на домакините през първата част

Арсенал спечели с 1:0 визитата си на Челси в мач от 36-ия кръг на Висшата лига. Единственият гол в срещата отбеляза Смит Роу в 16-ата минута след сериозно неразбирателство между Жоржиньо и вратаря Кепа. „Топчиите“ вече са с 55 точки и изместиха осмия Евертън, който има същият актив. Челси остава четвърти с 64 точки.

Мейсън Маунт нанесе първия точен удар в двубоя в 5-ата минута, но вратарят на Арсенал не се затрудни.

Шест по-късно гостите направиха фрапантна гершка, която като по чудо не бе наказана. При разиграване между играчи на „артилеристите“ топката бе върната за Пабло Мари, който не успя да играе с нея, тъй като Кай Хаверц бе по-бърз, последва бърз негов пробив, но останал сам срещу Лено опита прехвърлящ удар, при който вложи повече сила и изкара в аут над вратата.

В 16-ата минута „артилеристите“ поведоха с голяма доза късмет, както и след груба грешка на домакините. Жоржиньо върна към вратата, но Кепа очакваше подаването в близост до аутлинията и се наложи бързо да се връща на поста си, като със сетни усилия успя да избие на самата голлиния. Топката обаче стигна до Обамеянг, той пусна за Смит Роу, който наказа грешката на „сините“.

Мейсън Маунт на два пъти застраши вратата на гостите, но първо Роб Холдинг блокира с тяло в 22-ата, а шест по-късно Лено парира.

В 36-ата Букайо Сака направи грешка, при която Лено трябваше да се намесва, а след него и Елнени.

След почивката „сините“ отново бяха по-офанзивният тим, като в 60-ата стигнаха до гол на Пулишич, който обаче бе отменен заради засада при паса на Хаверц.

В 86-ата Жиру подаде добре за Калъм Хъдсън-Одой наляво, той центрира към далечната греда за Пулишич, но американецът не нанесе добър удар и Лено улови с лекота.

В 90-ата минута Курт Зума нанесе удар с глава, Бернд Лено отклони с ръка и топката се отби в напречната греда, след което Жиру овладя с гръб към вратата и от малък ъгъл нанесе техничен удар, но отново Арсенал имаше късмет и кълбото срещна сглобката.

В добавеното време „артилеристите“ удържаха аванса си и си тръгнаха с три точки от „Стамфорд Бридж“.