Арсенал подготвя нов договор за Микел Артета
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Испанският мениджър мисли за лятната селекция на "топчиите"

Арсенал прави една от най-слабите си кампании в последните 15-на години. „Артилеристите“ са далеч от челото във Висшата лига и може да не се класират за европейските клубни турнири през следващия сезон. Те бяха елиминирани на полуфинала в Лига Европа от Виляреал, което бе поредно разочарование за тях.

Лошите резултати обаче не притесняват ръководството на клуба, което подготвя нов контракт за мениджъра Микел Артета. В Арсенал смятат, че той не е главният виновник за лошите резултати на тима.

„Артилеристите“ подготвят сериозни промени в състава през летния трансферен прозорец, така че ще бъде интересно кои играчи ще бъдат привлечени на “Емиратс” и кои ще напуснат. Артета е получил подкрепата на ръководството и готви лятната селекция.

Микел Артета пое Арсенал от декември 2019 г., като успя да триумфира с тима във ФА Къп и Къмюнити Шийлд. През тази кампания “артилеристите” няма да завоюват трофей. Те стигнаха до полуфиналите в Лига Европа, но не успяха да се справят с отбора на Виляреал.

Арсенал е на 9-то място във Висша лига класиране като е с актив от 55 точки след 36 изиграни срещи. Тимът може да пропусне участие в евротурнирите за първи път от 25 години.