Арсенал подготвя оферта за ас на Уулвърхемптън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Арсенал планира трансфер на португалския полузащитник на "вълците" Рубен Невеш

Според информация на The Times, отборът на Арсенал работи по сделка, за да осигури услугите на португалския национал Рубен Невеш от Уулвърхемптън през летния трансферен прозорец.

Невеш е в Уулвс от 2017 г., след като пристигна от португалския гранд Порто. Оттогава 24-годишният португалец постоянно присъства в средата на терена за тима от Мидландс, играейки ключова роля в промоцията им обратно във Висшата лига и утвърждавайки се като един от най-надеждните полузащитници във Висшата лига през последните три години.

Към днешна дата Невеш има 176 участия за Уулвс, отбелязвайки 20 гола и записвайки 16 асистенции. Халфът имаше слаба кампания 2020/21, но треньорът на Арсенал Микел Артета вижда в негово лице отлична опция за средата на терена.

Арсенал се насочва към ключово лято след неуспеха си да се класира за европейските клубни турнири за следващия сезон. Очаква се няколко играчи да бъдат продадени, докато ще има и входящи трансфери, тъй като мениджърът Микел Артета се стреми да изгради отбор, способен да се върне отбора обратно в четворката на Висшата лига.

Полузащитата е една област, в която Арсенал ще се фокусира на трансферния пазар и разбираемо, след като Томас Партей имаше трудности дебютния си сезон, въпреки че пристигна на фона на много големи очаквания миналото лято. В допълнение, Гранит Джака мосе да напусне в посока Рома, докато Дани Себайос се върна в Реал Мадрид след изтичането на наема му.

Мохамед Елнини е опция за Артета, но египтянинът не може да бъде ключова фигура в средата на терена. Така че, осигуряването на подписа на друг централен полузащитник, който може да бъде дългосрочен партньор на Партей на ‘Емиратс’, би било разумен ход от страна на Арсенал. За тази цел те бяха свързани с Ив Бисума от Брайтън в миналото, но изглежда насочиха вниманието си към Невеш на този етап. 24-годишният футболист има договор с Уулвс до лятото на 2023 г. и може да бъде привлечен срещу сумата от 30-40 млн. евро.