Арсенал подготвя оферта за подписа на Рафиня
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лондонският клуб се интересува от привличането на 27-годишното крило на Барселона

Тимът на Арсенал има сериозен интерес към бразилското крило на Барселона – Рафиня. В последните месеци офанзивният футболист е свързван със завръщане във Висшата лига. Според медията SPORT, артилеристите са готови да предложат около 42 милиона паунда, за да подпишат с бразилския национал.

Барселона продължава да има финансови затруднения и не е изненада, че са готови да продадат бразилеца на правилната за тях цена. Въпреки че бившият играч на Лийдс Юнайтед е важна фигура за каталунците, той не е незаменим футболист за тима.

27-годишният Рафиня вкара 12 гола и направи 11 асистенции във всички турнири през миналия сезон. Завръщането във Висшата лига може да бъде вълнуваща възможност за него ю. Той познава отлично лигата и би трябвало да се напасне добре към новия си клуб и веднага да помогне за по-добри резултати.

Ще бъде интересно да видим дали Арсенал може да предложи на футболиста на Барселона редовно време за игра, ако го привлече. Играч с неговото качество и опит няма да иска да седи на пейката на Арсенал през следващия сезон. Артилеристите вече имат Букайо Сака, заемащ дясното крило, и Рафиня може би ще има сериозни трудности да го измести в стартовия състав.

От друга страна, треньорът на “топчиите” Микел Артета се нуждае от повече качество на крилото, за да може по-често да ротира ключовите си играчи. Привличането на Рафиня би било много добър ход за клуба от Северен Лондон.