Арсенал показа от какво е изкован и прекърши Манчестър Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Топчиите" с нова огромна стъпка към титлата този сезон

Арсенал сломи с 3:2 Манчестър Юнайтед в голямото дерби на 21-ия кръг във Висшата лига. Двата отбора изиграха много интригуващ сблъсък в Лондон, който завърши късна драма в полза на “топчиите”.

Срещата на “Емирейтс” започна отлично за гостите, които първо можеха да поведат в 6-та минута след като Бруно Фернандеш искаше дузпа, но такава не беше отсъдена, а само 11 по-късно Рашфорд вкара за 1:0.

Нападателят показа страхотна индивидуална класа, навърза няколко защитници преди да отправи плътен удар, който нямаше как да бъде спасен от Рамсдейл.

В 24-та минута обаче Арсенал изравни след като Еди Нкетиа беше намерен с центриране и от непосредствена близост преодоля Де Хеа. Само осем минути след почивката дойде и пълният обрат за домакините.

Букайо Сака пое отдясно и навлезе към центъра, където от около 20 метра завъртя топката отлично в долния ляв ъгъл на вратата и “топчиите” поведоха с 2:1.

Головете обаче не спряха до тук и само шест минути след това Юнайтед изравни. След изпълнение на корнер Рамсдейл се намеси много лошо и остави топката пред вратарското поле, а там Лисандро Мартинес с глава я насочи точно под гредата за 2:2.

В 65-та минута Йодегор можеше да върне “артилеристите” в лидерска позиция, но ударът му от около 10 метра беше отклонен решително от Кристиан Ериксен. В 70-та минута Сака се опита да копира гола си по-рано, но този път топката се отклони в гредата.

Пет минути преди края на мача Нкетиа можеше да стреля от няколко метра, но Де Хеа се намеси отлично и спаси. В 89-та минута обаче дойде победният момент за Арсенал. След отлично организирана атака на “топчиите” топката мина през Тросар, той пусна вляво към Зинченко, а топката беше върната към дузпата. Там Йодегор беше блокиран, но кълбото стигна до Нкетиа, който я чукна с пета от въздуха за 3:2.

ВАР разгледа ситуацията за засада, но такава нямаше и голът беше признат. Така Арсенал събра 50 точки на върха – на пет пред Манчестър Сити и то с мач по-малко. Юнайтед пък остана четвърти с 39.