Арсенал с трета поредна победа срещу Тотнъм като гост във ВЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Артилеристите“ спечелиха дербито на северен Лондон.

Арсенал стигнаха до успеха срещу Тотнъм на неговия стадион с 1-0 след попадение на Габриел с глава след изпълнение на корнер като това беше трета поредна победа за футболистите на Микел Артета във Висшата лига на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“.

През първото полувреме видяхме някои опасни положения, но не паднаха голове в северно лондонското дерби. За сметка на това двата тима поставиха нов рекорд във Висшата лига за най-много жълти картони за първо полувреме като бяха показани цели 7.

Най-чистото положение се откри пред състава на „Артилеристите“ след като Габриел Мартинели от фланга остана очи в очи с вратаря като можеше да подаде на Букайо Сака, но бразилецът реши да завърши атаката сам, но завършващият му удар не доведе до попадение.

Юриен Тимбер получи жълт картон в 37мата минута като ВАР прегледа ситуацията за директен червен картон, но в крайна сметка потвърди решението на съдията на терен.

Големият герой в двубоя през втората част се оказа Габриел, който реализира с глава след страхотно центриране от корнер от Букайо Сака, за да донесе преднината на Арсенал в 64тата минута, която те успяха да запазят до края на срещата.

Арсенал са с 10 точки след днешната победа като в 4 мача имат 3 победи и 1 равенство, а Тотнъм имат само 4 точки от началото на сезона.