Арсенал сътвори обрат и взе 202-ото дерби на северен Лондон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Босът на Артилеристите Микел Артета за първи път изпита радостта от победа срещу Шпорите

Арсенал направи заявка за атака на местата, даващи излаз към Лига Европа, след трудно извоювана победа с 2:1 над стария съперник от северен Лондон Тотнъм в пулсиращ сблъсък на “Емиратс”.

Ерик Ламела изведе Шпорите напред в 33-ата минута, но още преди края на първото полувреме Мартин Йодегаард възстанови статуквото.

Александър Лаказет пък донесе сладкия успех на Артилеристите, превръщайки в гол дузпата, отсъдена 18 минути след почивката за нарушение на колумбийския бранител Давинсон Санчес срещу френския нападател.

Четвърт час преди края Ламела се превърна от герой в грешник за Спърс, след като получи втори жълт картон и изгонен от игралното поле.

Макар и в намален състав Тотнъм опита да осъществи натиск в заключителните минути. Гол на Хари Кейн беше отменен заради засада, а след това негов удар срещна и гредата.

Това беше първата победа на Арсенал в дербито на северен Лондон от декември 2018 година насам, както и първи успех на мениджъра Микел Артета в историческия дуел.

Любопитно е да се отбележи, че Артилеристите играха без звездата си в атака Пиер-Емерик Обамеянг. Преди първия съдийски сигнал Артета разкри, че габонецът е оставен на резервната скамейка поради нарушаване на дисциплинарния правилниик.

В същото време статистите отчетоха трета загуба за боса на Тотнъм Жозе Моуриньо  от Арсенал, откакто е мениджър в английския футбол.