Арсенал се интересува от халф на Лил
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Топчиите" стартират преговори за белгийски полузащитник

Арсенал се интересува от халфа на Лил Амаду Онана и започва контакти с представителите му за трансфер през това лято. Полузащитникът на клуба от Лига 1 е следен от доста отбори от Висшата лига, тъй като се представи на високо ниво през сезон 2021/22.

“Топчиите” се нуждаят от нов ляв полузащитник с атакуваща роля, като Тилеманс е техният основен приоритет за позицията. Изглежда обаче, че Арсенал следи Амаду Онана и може да направи оферат за полузащитника на Лил. Уест Хем също проявяваше интерес към белгийския национал, но “артилеристите” може би ще се окажат по-привлекателна дестинация за полузащитника.

Съобщава се обаче, че Арсенал се е свързал с представителите на Onana, за да разберат всички детайли, преди да направят официална оферта. Онана е един от най-добрите млади таланти във Франция и е оценен на около 10 млн. евро.

Лятото на Арсенал започна сравнително прилично, тъй като Микел Артета се фокусира върху привличането на атакуващи таланти. Освен това пристигна нов вратар, въпреки че сделката за Мат Търнър беше предварително договорена през януари. Имаше и още попълнения като Фабио Виейра и Маркиньос, докато феновете все още очакват официалното съобщение за нападателя Габриел Жезус.