Арсенал се оглежда за нов полузащитник
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
,,Топчиите" размишляват между няколко опции

Според The ​​Athletic,  Арсенал е набелязал три халфа като потенциални партньори на Деклан Райс в средата на терена на ,,топчиите”.

В статията се твърди, че ,,артилеристите” са провъзгласили Жоао Невеш от Бенфика като възможен нов трансфер на ,,Емирейтс Стейдиъм” преди началото на сезон 2024-25. Португалският национал има освобождаваща клауза от 100 милиона паунда в договора си, които за сега Арсенал не е готов да плати, но ще опита с преговори да намали цената.

Твърди се, че по-евтина алтернатива за ,,артилеристите” е Микел Мерино, който беше част от националния отбор на Испания на Луис де ла Фуенте по пътя към четвъртата им европейска купа, като отбеляза изключително важния гол в продълженията срещу домакина Германия. Предполага се, че халфът на Реал Сосиедад ще бъде възможно да бъде купен ако бъде платена освобождаващата му клауза от 55 милиона паунда, като Арсенал е готов да му предложи доста изключително примамлив договор за да напусне Ла Лига.

Освен Невес и Мерино, се смята, че третата опция за Арсенал е Мартин Зубименди пак от Сосиедад, който също беше част от отбора на ,,Ла Роха” за победата на Евро 2024. С освобождаваща клауза от 51 милиона паунда, 25-годишният играч ще бъде най-евтиния вариант от тримата, макар и малко по-евтин от съотборника му Мерино.

Ключът към евентуален трансфер на ,,топчиите” да подпишат с нов полузащитник това лято може да бъде бъдещето на  Томас Партей. Националът на Гана има още една година от договора си и се споменава, че Арсенал би бил готов да го продаде за 30 милиона паунда, за да финансира нова покупка.