google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Арсенал насочи вниманието си към убиеца на Тотнъм и суперзвезда на Динамо Загреб Мислав Оршич

Представянто на 28-годишния хърватин Мислав Оршич срещу Тотнъм в 1/8-финалите на Лига Европа ще остане един от най-запомнящите се моменти в състезанието през последните години. Полузащитникът на Динамо Загреб почти сам изхвърли тима на Жозе Моуриньо със сензационен хеттрик и ако се вярва на информации от The Times, предадени от The Sun, той привлече вниманието на Арсенал.

Смята се, че Микел Артета отчаяно иска да подсили отбора си в офанзивен план в предстоящия летен трансферен прозорец, като приоритет се очертава постоянният трансфер на Мартин Йодегаард на “Емиратс”. За съжаление на испанеца последните информации сочат, че Реал Мадрид може да поиска до 80 милиона евро за услугите на техния плеймейкър. Артета трябва да обмисли други варианти, като Оршич се очертава една от трансферните цлеи. Въпреки че е крило по позиция, изглежда, че мениджърът на Арсенал е впечатлен от продуктивния сезон на хърватина в Динамо Загреб, както и от гъвкавостта му, тъй като може да играе и като атакуващ полузащитник.

Роденият в Загреб футболист е на 28-годишна възраст и не дава големи перспективи за бъдещето. Той обаче е във върхува форма в момента, като е участвал в общо 27 гола във всички състезания през този сезон. Пет от головете му са дошли в Лига Европа, което помогна  на клуба му да достигне до четвъртфиналите.

Мислав Оршич може да предложи на Арсенал сериозно качество в офанзивен план, както и много опит. Той е способен да направи тима на Арсенал по-добър, тъй като ще предостави на мениджъра перфектната комбинация от младост и опит. Освен това, той ще отмени известен натиск върху играчи като Мартин Йодегаард, Емил Смит Роу и Букайо Сака, които поеха цялата творческа отговорност в отбора.

Невероятният хеттрик на Оршич срещу Тотнъм със сигурност бе посрещнат с много добри чувства от феновете на Арсенал, тъй като големият им съперник отпадна от Лига Европа. Привържениците на “артилеристите” със сигурност ще се радват да видят хърватина на “Емиратс”.