Арсенал се прицели във футболист на Еспаньол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Арсенал ще се опита да привлече за около 22,5 милиона британски лири полузащитникa на Еспаньол – Марк Рока, чиято клауза за откупуване е 36 милиона паунда, според Calciomercato.

Смята се, че наставникът на артилеристите Микел Артета е голям почитател на дефанзивния халф на Еспаньол и според The ​​Express иска да го доведе на “Емиратс” в предстоящия трансферен прозорец това лято.

Рока премина през школата на Еспаньол и е записал 108 мача за първия отбор, но е склонен да напусне в края на сезона, тъй като каталунският отбор е на дъното на таблицата в Ла Лига и е доста вероятно да изпадне в Сегунда Дивисион. Според Даниеле Лонго в последното му видео за Calciomercato, италианският гранд Милан също се интересува от 23-годишния футболист. Изглежда обаче, че “росонерите” не са готови да направят оферта за испанския халф, тъй като има несигурност кой ще бъде старши треньор на отбора и спортен директор за следващия сезон.

Арсенал може да се възползва максимално от колебанията на Милан и сега се надява да сключи сделка на стойност 25 милиона евро, въпреки освобождаващата клауза от 40 милиона евро в договора на Марк Рока.

Марк Рока е сред основните игрчи на Еспаньол като има отлична визия за играта, пъргав е и се отличава с взимането на бързи решения на терена като е сравняван със Серхи Бускетс и Чаби Алонсо в миналото, според Football London.

Рока помогна на Испания да триумфира на Европейското първенство до 21 г. през миналата година, като бе в основата на полузащитата, заедно с Дани Себайос и Фабиан Руис.

Рока несъмнено ще бъде много добър трансфер за Арсенал, но остава да се разбере дали Еспаньол би бил готов да продаде един от своите звездни играчи за цели 13,5 милиона паунда по-малко от клаузата му за откупуване – сума, която ще бъде много ценна за отбора, ако изпадне в испанската втора дивизия.