Арсенал срази ПСЖ за първата си победа в Шампионска лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Топчиите" отново не допуснаха гол и продължиха със силните резултати

Арсенал постигна първата си победа в новото издание на Шампионска лига, след като надви Пари Сен Жермен с 2:0 у дома. “Артилеристите” отбелязаха два гола през първото полувреме, които се оказаха достатъчни за техния успех. Тимът на Микел Артета се поздрави с трета поредна победа във всички турнири и показва много силна форма напоследък.

Арсенал започна по-добре двубоя и търсеше попадение от първата минута. След 20 минути футбол на “Емиратс”, “топчиите” откриха резултата. Леандро Тросар намери Кай Хаверц и германският национал се разписа за 1:0.

В 35-ата минута отборът на Арсенал вкара втори гол. Букайо Сака центрира от свободен удар, а нито един футболист не игра с топката и вратарят на гостите Донарума не бе добре подготвен, като не успя да се намеси и топката влетя в мрежата му за 2:0. Така ПСЖ се оттегли на почивка с две попадения пасив.

Парижани бяха малко по-активни след почивката, като отправиха пет удара към вратата на съперника, но така и не успяха да вкарат попадение. Смените на Луис Енрике също не дадоха нужния резултат, а Арсенал доигра спокойно мача и се поздрави с победата.

По този начин “артилеристите” събраха 4 точки в актива си и са на 8-ото място във временното класиране на Шампионска лига. Пари Сен Жермен пък остана с 3 пункта на 18-ата позиция.

В следващия кръг на турнира отборът на Арсенал ще приеме Шахтьор Донецк в търсене на нов успех, докато ПСЖ ще прави опит да се върне на победния път в домакинството на ПСВ Айндховен на 22 октомври.