Арсенал ще се бръкне сериозно за звезда на Лион
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Един от най-добрите играчи на Олимпик Лион – Усем Ауар, е трансферна цел на английския Арсенал, съобщава RMC Sport. Лондонският клуб е готов да заплати сумата от 45 милиона евро за 22-годишния французин, но “хлапетата” не са готови лесно да се разделят с изгряващата си звезда.

През миналия сезон Усем Ауар изигра 25 мача в Лига 1, като вкара 3 гола и се отчете 3 асистенции. Най-големият сайт за трансфери Transfermarket оценява халфа на 50 милиона евро. За “артилеристите” трансферна цел номер 1 през летния трансферен прозорец бе Томас Партей от Атлетико Мадрид, но в крайна сметка не успяха да се разберат с “дюшекчиите” за цената на играча.

Една от основните дилеми на Артета след пристигането му е намирането на правилния баланс в полузащитата, тъй като по същество на отбора липсва някой, който може да играе еднакво добре в дефанзивен план и в нападение. Изглежда, че преди новата кампания Артета ще се опита да заложи на своята предпочитана формация 4-3-3, при условие че клубът привлече играч като Ауар, който отговаря на търсения футболист от наставника. За някой толкова млад той притежава толкова много качества на терена, а също така е бил използван на много различни позиции в Лион и под ръководството на Артета може да просперира още повече.

Припомняме, че Арсенал вече се подсили това лято с Уилиан и Габриел Магалаеш, които дойдоха съответно от Челси и Лил.