Арсенал все „по-близо“ до почти 30-милионен трансфер на Мерино
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Топчиите“ почти са договорили халфът на Реал Сосиедад.

Отборът от Северен Лондон воден от Микел Артета е на финалната права да се договори за подписа на полузащитника на Реал Сосиедад Микел Мерино в сделка която ще струва 29.8 милиона паунда.

28-годишният халф е в последната година на своя контракт с Испанския клуб и е желан от треньора на Арсенал да подсили халфовата линия.

Мерино, който има опит във Висшата лига на Англия след като в един период от кариерата си защитаваше цветовете на Нюкасъл, се очаква да се конкурира с Томас Партей и Жоржиньо за стартовата позиция в отбора на „Топчиите“.

Мерино може да играе както в халфовата линия, така и изнесен по-напред в нападение като номер 8, и той отбеляза драматичен късен гол на Евро 2024, който изхвърли домакините Германия от турнира.

Арсенал и Реал Сосиедад се очаква да завършат преговорите за начина по който „Топчиите“ ще заплатят трансфера на халфа през настоящия уикенд. Въпреки че сделката е почти сигурна, Артета отказа да говори за Мерино като заяви, че може да обсъжда единствено футболистите на неговия отбор.