Арсенал взе трите точки от Лестър в добавеното време
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Голове в 94-та и 99-та минута донесоха успеха на "топчиите"

Арсенал победи по драматичен начин с 4:2 срещу Лестър на “Емирейтс” в мач от Висшата лига. Лондончани поведоха с 2:0 благодарение на голове на Габриел Мартинели и Леандро Тросар, но допуснаха изравняване до 2:2 с два гола на Джеймс Джъстин за “лисиците”.

Мартинели откри резултата след чудесно подаване от Юриен Тимбер и превъзходен удар във вратата на Мадс Хермансен. В края на първото полувреме Леандро Тросар удвои преднината на “топчиите” с воле от границата на наказателното поле, като асистенцията дойде от Мартинели.

Лестър обаче се върна в мача в началото на второто полувреме. Джеймс Джъстин вкара с глава след изпълнение на пряк свободен удар, като топката се отклони от защитник на Арсенал. По-късно Джъстин отново бе точен с красиво воле, като топката се удари в стълба и влезе в мрежата на Дейвид Рая за 2:2.

В добавеното време на мача Арсенал реши всичко. Леандро Тросар вкара за 3:2, а малко по-късно Кай Хавертц оформи крайното 4:2, след като вкара на празна врата след спасяване на Хермансен.

С тази победа Арсенал събра 14 точки и дели първото място с Манчестър Сити, докато Лестър остава без победа и с 3 точки от три равенства.