Арсенал запази мястото си в топ 4 след триумф над Уест Хем
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Топчиите" спечелиха лондонското дерби с "чуковете"

Арсенал записа много важен успех в битката за топ 4 във Висшата лига, след като победи Уест Хем с 2:1 като гост в среща от 35-ия кръг на първенството. “Топчиите” имаха повече опити за отбелязване за гол в двубоя на “Лондон Стейдиъм” и закономерно спечелиха трите точки.

Победата остави Арсенал в топ 4, след като по-рано през деня Тотнъм ги задмина след успеха си над Лестър у дома. Тимът на Микел Артета обаче събра 63 точки след успеха над Уест Хем и се върна на четвъртото място, като има два пункта повече от “шпорите” и вече цели осем точки преднина спрямо шестия Ман Юнайтед.

В днешния мач на “Лондон Стейдиъм” по нищо не изглеждаше, че ще видим две попадения преди почивката. Чак в 38-ата минута падна първия гол, когато Роб Холдинг откри резултата след асистенция на Букайо Сака. Уест Хем обаче се върна много бързо в мача и изравни в 45-ата минута чрез Джаред Боуен, който сложи край на серията си от три срещи без гол. Така първото полувреме завърши наравно 1:1.

Девет минути след началото на втората част Арсенал отново поведе. Другият централен бранител на гостите – Габриел Магалаеш, също се разписа и прати тима на пътя на победата.

През второто полувреме Уест Хем създаде много по-малко положения за попадение. Защитата на “топчиите” нямаше много работа и домамкините не успяха да отправят нито един точен удар. В края на двубоя гостите имаха възможност да вкарат трети гол, но удар на резервата Самби Локонга мина над гредата.

Това поражение остави Уест Хем на 7-ата позиция с 52 точки, като тимът на Дейвид Мойс загуби шансове за класиране в зона Шампионска лига.