Арсенал започва новия сезон в ШЛ срещу Аталанта в Италия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Артилеристите“ стартират в Шампионската лига в Бергамо.

Аталанта посреща Арсенал в най-интересния мач от Шампионската лига четвъртък вечер на стадион „Гевис“ в Бергамо.

Домакините започнаха новия сезон в Серия А с 2 победи и 2 загуби. Те разгромиха Лече с 4-0 далеч от дома в първия си двубой от новата кампания в първенството, но след това последваха 2 поредни загуби, които Аталанта също игра далеч от дома като паднаха от Торино и от шампиона Интер.

В първото си домакинство в Серия А, футболистите водени от Джан Пиеро Гасперини постигнаха драматичен успех с 3-2 срещу Фиорентина.

Арсенал пък започнаха отлично новия сезон във Висшата лига като имат 3 победи и 1 равенство като загубените точки до голяма степен се дължат на червения картон на Деклан Райс, който остави своя отбор с човек по-малко срещу Брайтън и това коства преднината на „Артилеристите“.

Артета трябва да се справя с много контузени играчи в полузащитната на отбора, но въпреки проблемите „Артилеристите“ постигнаха победа в дербито на северен Лондон срещу Тотнъм на техния стадион с 1-0 като това беше 3та поредна победа за отбора на Артета на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“.

Микел разкри днес, че контузията на Мартин Йодегор е по-сериозно от първоначалните очаквания и той със сигурност ще пропусне сблъсъка в Шампионската лига.

Арсенал са фаворит, но трябва да се внимава много, защото на „Артилеристите“ предстои сблъсък във Висшата лига срещу Манчестър Сити в неделя и Артета може да реши да даде шанс на някои от своите по-млади футболисти.