Артета: Показахме решителност и борбен дух, за да спечелим
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Няма нищо по-хубаво от това да спечелиш трофей на „Уембли“, заяви треньорът на Арсенал

В неделя отборът на Арсенал надви Манчестър Сити след изпълнение на дузпи, за да спечели Къмюнити Шийлд за 17-ти път в своята история. Треньорът на тима Микел Артета беше много щастлив от триумфа над английския шампион. Според него отборът на арсенал е демонстрирал борбен дух и решителност, за да стартира сезона с трофей.

“Топчиите” не се предадоха до последната секунда, като изравниха в 11-ата минута на добавеното време чрез Леандро Тросар, който имаше и доста късмет да прати топката в мрежата. При дузпите отборът на Арсенал записа успех с 4:1, като нито един техен футболист не пропусна от бялата точка.

“Чувството е невероятно. Няма нищо по-хубаво от това да спечелиш трофей на „Уембли“ срещу най-добрия тим в света, и особено по начина, по който го сторихме. Невероятно е, ако играчите са уверени, че могат да победят всеки. Смятам, че показахме решителност и борбен дух, за да спечелим. Причината, поради която сме тук, е за да печелим трофеи и да бъдем успешни. Видях много щастливи и горди хора“, каза Артета след мача с Ман Сити.

„Промените помогнаха и ние запазихме известна вяра и инерция, което ни позволи да триумфираме в срещата“, каза Артета.

Арсенал открива сезона си в Премиър Лийг с домакинство на Нотингам в събота от 14:30 ч.