Артета разкри защо Тросар не е празнувал гола си срещу Вила
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Леандро вкара първият гол в срещата след като се появи от скамейката.

Треньорът на „Артилеристите“ Микел Артета пусна в игра Леандро Тросар в 65тата минута на двубоя срещу Астън Вила като той замени Габриел Мартинели по лявото крило. Това се оказа много добро решение, защото само 2 минути по-късно белгиецът вкара първия гол в мача след страхотен завършващ удар от наказателното поле.

Леандро първоначално отказваше да празнува този свой гол като след многократни покани от неговите съотборници, той най-накрая направи своята запазена марка при празненствата след отбелязано попадение.

След мача, Артета каза защо неговият футболист е запазил мълчание след своето попадение като причината за това е, че Тросар е бил оставен на резервната скамейка за сметка на Мартинели.

„Когато не си част от титулярния състав, има няколко начина по които можеш да реагираш. Тросар е разочарован, но въпреки това показва на терена колко е добър, а не да бъде демотивиран. Това е изключително важно качество. Леандро, след като е титуляр, показва абсолютно същите свои качества,“ сподели Микел.

Артета добави, че това е послание и съобщение към останалите футболисти в отбора и към него.