Артета: Случващото се около Арсенал не трябва да ни разсейва
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"За феновете най-важно е да защитят клуба. Те желаят най-доброто за него", споделя Артета

Треньорът на Арсенал Микел Артета говори преди мача реванш в четвъртък вечер срещу Виляреал като двубоят е от 22:00 ч. на “Емиратс”. Испанският специалист бе категоричен, че неговите възпитаници нямат право да се разсейват от случващото се около смяната на собствеността.

Както е известно, шведският милиардер Даниел Ек иска да купи лондонския клуб от Стан Крьонке. Артета обаче призова играчите на “топчиите” да се фокусират върху предстоящия двубой с Виляреал, като английският клуб изостава с 1:2 след първия мач.

„Нужно е да се опитаме да стоим далеч от слуховете и всичко случващо се около собствеността на клуба. Важно е да се фокусираме върху случващото се на терена, тъй като най-добрият начин да помогнем на клуба е да печелим мачовете си и да играем на най-високо ниво“, коментира треньорът на Арсенал.

„Предстои огромен мач за Арсенал. Ако запишем победа, ще сме много близо до трофей. Победите винаги помагат за бъдещето, защото чрез тях то се гради най-добре“, добави Артета.

„Смятам, че привържениците трябва да могат да изразяват себе си. Имат това право. Трябва да се подготвим за двубоя по най-добрия начин и не приемам никакви оправдания. За феновете най-важно е да защитят клуба. Те желаят най-доброто за него. Ние се стремим да им го дадем. Толкова много ни липсват феновете, имаме нужда от тях“.

„Обамеянг отсъстваше заради болестта, която прекара, но вече е готов и ще даде всичко от себе си. Надявам се да играе на най-добро ниво. Ако това се случи, много трудно може да бъде спрян“, каза още Микел Артета.