Артета за конфликта между Луис и Себайос: Проблеми се случват
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съотборниците на "артилеристите" се сблъскаха по време на тренировка - бразилецът е ударил в лицето испанския си колега

Микел Артета омаловажи информацията за сблъсъка между съотборниците в Арсенал Дани Себайос и Давид Луис по време на тренировка – казвайки, че инциденти се случват постоянно при закрити врати.

Медиите в Англия разкриха в четвъртък, че Себайос и Луис са се сблъскали, след като последният е реагирал бурно от предизвикателството на испанеца по време на тренировъчен мач на базата на тима. Съобщава се, че Луис е ударил колегата си в лицето, оставяйки полузащитника с драскотина по носа, въпреки че Себалос, който е нает от Реал Мадрид за сезона, обозначи историята като „фалшива“ в социалните мрежи.

Въпреки отричанията на Себайос, разбира се, че двамата играчи наистина са се сблъскали, а Микел Артета каза, че не е видял точно какво се е случило, когато е бил разпитан по инцидента.

Треньорът на Арсенал обаче настоя, че вече няма “никакъв проблем” между двамата, които биха могли да бъдат титуляри при визитата на Лийдс на Елънд Роуд в неделя.

“Имам наистина лошо зрение от далеч”, каза Артета с усмивка. „Ето защо тренираме при закрити врати. „Тренировките са много натоварващи и проблемите се случват много пъти. Тези неща се решават веднага в отбора и няма какво да се каже. “

Междувременно Артета казва, че ситуацията около Вилиан е “разрешена”, след като бразилецът е пътувал в чужбина без разрешението на клуба по време на международната пауза. Уилиан е заснет в социалните мрежи в ресторант в Дубай, въпреки настоящите правителствени насоки, според които „пътуването далеч от дома, включително в международен план, е ограничено от Англия, освен при обстоятелства като работа или образование“.

Обяснявайки причините си за пътуването, бившият играч на Челси е сподели на Артета, че това е по бизнес причини и че той изпълнява ангажименти, свързани с него. Офанзивният футболист тренира с отбора в четвъртък, след като се завърна с отрицателен тест за коронавирус, а Артета казва, че инцидентът вече е разрешен – въпреки че не успя да потвърди, че 32-годишният играч ще бъде в състава, за да се изправи срещу Лийдс. уикенд.