Астън Вила пробва да привлече млад талант на Манчестър Сити
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бирмингамци вече се свързали с "гражданите" в опит да привлекат Оскар Боб

Медиите в Англия пишат, че младият талант на Ман Сити – Оскар Боб, е обект на интерес от страна на Астън Вила. Бирмингамци са се свързали с “гражданите” за 21-годишния талант. Шампионите на Висшата лига обаче са отхвърлили възможността Боб да премине на “Вила Парк”.

Оскар Боб е един от големите таланти, излязъл в последните години от академията на Манчестър Сити. Школата на тима създаде големи таланти като Фил Фодън, докато вундеркинди като Рико Люис и Оскар Боб станаха известни през последните няколко сезона.

Родом от Осло, Оскар Боб започва своята младежка кариера в родината си, като имаше и кратък престой с Валеренга. 21-годишният играч е в Манчестър Сити от 2019 г. и постигна напредък в академията на клуба от Висшата лига, преди да пробие в състава на първия отбор в началото на сезон 2023/24.

Въпреки че норвежкият национал не е натрупал много игрово време в Манчестър Сити, той се е появил 26 пъти досега, като е отбелязал два гола. Прогресът на Оскар Боб в Манчестър Сити не остана незабелязан, като привлече вниманието на няколко клуба от Висшата лига, сред които Астън Вила.

Интересът на Астън Вила към Оскар Боб едва ли е изненадващ. Бирмингамци искат да се подсилят с ново крило, след като Муса Диаби бе продаден на АЛ Итихад. Предстои да видим дали воденият от Унай Емери ще продължи офанзивата за Оскар Боб или ще се насочи към друг играч.