Астън Вила разгроми шотландци в Лига на конференциите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Английският клуб ще играе в груповата фаза на турнира

Астън Вила направи перфектен дебют в турнира Лига на конференциите. Бирмингамският клуб разгроми шотландския Хибърниън с 5:0 като гост в първата среща между двата тима от плейофите на надпреварата. Така реваншът на “Вила Парк” след седмица ще бъде протоколен, като най-вероятно английският тим ще постигне още един успех.

Оли Уоткинс се представи много силно в двубоя, след като вкара три гола. С три асистенции пък се отличи бранителят Люка Дин. Мениджърът на “виланите” Унай Емери заложи на силен стартов състав. Емилиано Мартинес започна на вратата, а пред него в защита действаха Дин, Пау Торес, Конса и Диего Карлос. В средата на терена си партнираха Дъглас Луис, Камара и МакГин, а в нападение титуляри излязоха Диаби, Уоткинс и Бейли.

Астън Вила поведе в резултата в 17-ата минута. Люка Дин намери Оли Уоткинс и нападателят се разписа за 0:1. В 33-ата минута Уоткинс вкара втория си гол в срещата, а три минути преди края на първото полувреме Леон Бейли направи аванса на гостите класически.

В 51-вата минута Уоткинс оформи своя хеттрик след асистенция на Дин. Петото попадение за Астън Вила бе дело на Дъглас Луис от дузпа в 74-ата минута.

Така в рамките на три дни Астън Вила записа две победи с обща голова разлика 9-0, след като в неделя разби Евертън с 4:0 в Премиър Лийг.

През уикенда тимът на Унай Емери гостува на Бърнли, а на 31-ви август посреща Хибърниън за реванша.