Aстън Вила ще опитат ,,бомбастичен” трансфер за победител от ЕВРО 24
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Унай Емери иска да създаде ново страшилище в Английската Висша лига

Астън Вила се готви да се включи в надпреварата за подписа на крилото на Атлетик Билбао – Нико Уилямс. 22-годишният футболист се превърна в един от най-желаните играчи в европейския футбол, благодарение на изявите си за своя клуб и най-вече за представянето си с националния отбор на Испания на Европейското първенство.

Първоначално Челси беше смятан за основен фаворит за подписа му, докато не стана ясно, че те не са съгласни да изпълнят исканията на играча, като това превърна Барселона в клубът с най-големи шансове за привличането на младока.

Освен че се твърди, че Уилямс предпочита трансфер в посока ,,Камп Ноу”, беше потвърдено от президента на Ла Лига – Хавиер Тебас, че Барселона може да си позволи да изплати неговата освобождаваща клауза от 58 милиона евро (48,7 милиона паунда).

Според TEAMtalk, Унай Емери е дал ,,зелена светлина” на ръководството на Вила да активира клаузата, която присъства в договора на играча. Статията твърди, че Муса Диаби може скоро да напусне ,,бирмингамци” в посока Саудитската професионална лига и по точно в отбора на Ал-Итихад. Сделката, която се предполага, че може да се случи ще струва поне 55 милиона евро (46,15 милиона паунда). Именно с тези пари ,,виланите” биха могли да си позволят Нико Уилямс.